Світле чи темне? Яке пиво обираєте ви?

Світле чи темне? Яке пиво обираєте ви?

Наш інтернет-магазин пива пропонує широкий асортимент солодових напоїв високої якості. Пиво – ідеальний напій для приємного вечора з друзями. Завдяки різноманітності сортів — біле, світле та темне, міцне та безалкогольне пиво, фільтроване та нефільтроване, кожен зможе легко вибрати напій до особистого смаку.

Інгредієнти та особливості виготовлення різних сортів пива

Головний компонент пива — вода, має найважливішу роль для якості напою. Якісне пінне обов’язково виготовляється з очищеної, м’якої води. Не менш важливе значення має солод — він впливає на смак напою. Хміль додає аромату та смакових відтінків, змінює ступінь гіркості та подовжує термін зберігання. А дріжджі необхідні для повноцінного бродіння.

Процес виробництва починається з дроблення солоду, який потім уварюють з хмелем і водою. Потім сусло зброджують необхідну кількість днів (зазвичай 7-9) і, в залежності від бажаного результату, фільтрують, а потім доброджують, або ж не вдаються до цієї процедури. Пиво тривалого зберігання додатково пастеризують.

Світле чи темне?

При виготовленні темних сортів пінного солод пророщують і просушують довше, ніж для світлих сортів. А щоб додати темного кольору, перед бродінням солод обов’язково підсмажують. Білі сорти переважно виготовляють на основі пшениці.

В залежності від ступеню обсмажування солоду відрізняють наступні відтінки пива:

  • бурштинове;
  • коричневе;
  • середньо-темне;
  • класичне темне.

Ступінь міцності

Вміст спирту в більшості сортів складає близько 3,0-6,0% об. Міцне містить, як правило, від 8,5% до 14% об., а легке — 1-2% об.

Технологія виготовлення безалкогольних напоїв ґрунтується на зменшенні кількості алкоголю методом повного виключення бродіння. Це досягається шляхом охолодження або застосуванням спеціальних дріжджів, не зброджуючих мальтозу в алкоголь. Другий спосіб передбачає видалення алкоголю з вже готового напою шляхом випаровування.

У зв’язку з більш складною технологією виробництва безалкогольне пиво має більшу вартість у порівнянні зі звичайним.

Фільтрація

Не фільтроване пиво відрізняється від звичайного тим, що не піддається обробці (фільтрації, пастеризації, консервації), тому є самим натуральним і корисним. Не фільтроване пиво називають живим.

В процесі пастеризації напій нагрівають до температури 68-72˚С, а фільтрація передбачає очищення до залишків дріжджів.

Підібрати алкогольний напій відповідно до свого смаку можна, отримавши консультацію менеджера нашого інтернет-магазину «Море Пива». Наш спеціаліст з задоволенням запропонує декілька найбільш відповідних вашим потребам варіантів.

 

Залиште коментар