91% птиці та худоби вирощують в с/г підприємствах області

91% птиці та худоби вирощують в с/г підприємствах області

За останні роки річна реалізація на забій худоби та птиці у всіх категоріях господарств складає 460 – 480 тисяч тонн. З них майже 91 відсоток виробляється в сільськогосподарських підприємствах.

У розрахунку на одного жителя області виробляється 270 кг м᾽яса в забійній вазі, що у 3,6 рази перевищує фізіологічні норми споживання. В структурі виробництва м᾽яса 3,5 відсотка складає яловичина, 7,2 відсотка свинина, 89 відсотків м’ясо птиці.

З метою стабілізації ситуації у розвитку галузі свинарства, подальшого збільшення виробництва свинини, удосконалення технології виробництва та забезпечення біобезпеки ферм та комплексів з виробництва свинини була розроблена Програма розвитку галузі свинарства в Черкаській області на 2010 – 2020 роки.

У 2020 році реалізація свиней на забій в живій вазі сільгосппідприємствами області складає майже 30 тис. тонн що на 9,7 відсотка більше попереднього року.

Чисельність поголів’я свиней станом на 01.01.2021 року збільшилося на 16,5 тис. голів та складає 218,1 тис. голів .

За період реалізації Програми стабілізувалися обсяги виробництва свинини в сільгосппідприємствах на рівні 27-30 тисяч тонн в рік.

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації

Залиште коментар