У 2017 урожайність сільгоспкультур на Черкащині може бути нижчою минулорічної

У 2017 урожайність сільгоспкультур на Черкащині може бути нижчою минулорічної

Аграріїв Черкащини турбують несприятливі погодні умови, які можуть негативно вплинути на майбутній урожай, пише ЕКОНОМІКА СЬОГОДЕННЯ.

Після весняних приморозків не балує погодою і червень. Тож великих врожаїв від більшості сільськогосподарських культур місцеві фермери не очікують. Зокрема, агроном із Катеринопільщини Олександр Лисенко повідомив кореспонденту ЕКОНОМІКА СЬОГОДЕННЯ, що нині на ріст рослин на полях негативно впливає і відсутність вологи.

«Погода, що спостерігається у червні, для аграріїв є одночасно і подарунком, і випробовуванням на міцність. Адже у Звенигородці спостерігається дощова погода, а у Катеринополі навіть крапельки не упало», – говорить Олександр Лисенко.

Нестача ґрунтової вологи, за його словами, може негативно вплинути на продуктивність рослин, а у супроводі високих температур та посухи може призвести до повного засихання окремих рослин, що зумовить зниженню врожаю.

«Гарного врожаю не буде. Через холодний травень рослини не змогли добре сформуватися. Нині ж головною проблемою є відсутність дощів, яких чекають аграрії Катеринопільщини»,- переконаний аграрій.

Він також повідомив, що не буде і високих врожаїв сої, як це спостерігалося минулого року.

«Від пшениці теж не варто чекати гарного врожаю. Минулого року збирали із гектару 6,5 тонн, а у 2017 очікуємо приблизно 4 тонни із гектару», – прогнозує агроном.

Проте цього року варто чекати щедрого врожаю від кукурудзи та соняшнику, зауважив Олександр Лисенко.

Залиште коментар