Жителі Черкащини почали масово робити щеплення дітям

Жителі Черкащини почали масово робити щеплення дітям

Спалах кору налякав навіть найбільших противників вакцинації. За півтора місяці від нового року медики «первинки» вакцинували 50 % з тих дітей, які за планом повинні бути щеплені, та 90 % тих, хто раніше відмовлявся. Про це інформують на сайті “Новини Черкас“.

– Щоб вірусу не було де циркулювати, необхідно, щоб понад 90% людей були вакциновані. Впродовж багатьох років спостерігалося зменшення охочих зробити щеплення. Проте після спалаху кору житлі району активізувалися, – зауважує заступник головного лікаря Центру ПМСД Людмила Буша, пише газета «Сільські обрії»

Фахівці переконані, що через низький рівень вакцинації серед дітей можуть почати хворіти й дорослі.

– Безкоштовної вакцини ми маємо в достатній кількості для дітей. Відтак, за півтора місяці від нового року ми вакцинували 50 % з тих дітей, які за планом повинні бути щеплені в рік та шість років, та 90 % тих, хто раніше відмовлявся. А от охочим вакцинуватися дорослим пропонуємо придбавати вакцину в аптечних закладах, – каже лікарка.

У Центральній районній лікарні кажуть, що від початку року серед дорослого населення зросла кількість охочих вакцинуватися від дифтерії та правця.

– Понад 140 осіб звернулися лише минулого тижня, аби зробити щеплення від цих небезпечних хвороб, – зауважує лікар-педіатр ЦРЛ Віра Купрієнко.

Залиште коментар