Черкаське підприємство заплатить 5,5 млн гривень штрафу за неоформлених працівників

Черкаське підприємство заплатить 5,5 млн гривень штрафу за неоформлених працівників

Інспектори праці Управління Держпраці у Черкаській області при проведенні інспекційного відвідування виявили, що одне з підприємств в Черкасах допустило до виконання трудових функцій п’ятдесят осіб без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням, та повідомлення територіального органу Державної фіскальної служби за місцем обліку його як платника єдиного податку, чим порушило вимоги ч.ч. 1, 3 ст. 24 Кодексу законів про працю України. Про це повідомляє прес-служба Управління Держпраці у Черкаській області.

На підставі акту інспекційного відвідування посадовою особою Управління винесено постанову, якою на підприємство накладено штраф у розмірі 5 584 500 грн – за фактичний допуск п’ятдесяти працівників до роботи без укладення з ними трудових договорів.

Підприємство оскаржило постанову у судовому порядку. Свої вимоги обґрунтовувало, зокрема, тим, що між ним та працівниками укладено цивільно-правові угоди на виконання робіт (надання послуг).

Черкаським окружним адміністративним судом 5 грудня 2018 року ухвалено рішення, яким у задоволенні позову підприємству відмовлено повністю. Суд дійшов висновку, що постанова про накладення на підприємством штрафу є правомірною та оскарженню не підлягає.

Залиште коментар