З першого липня Черкаси можуть залишитися без гарячої води

З першого липня Черкаси можуть залишитися без гарячої води

З першого липня по 7 липня Черкаська ТЕЦ хоче зупинити подачу гарячої води жителям міста. На цей час вони запланували проведення регламентних робіт. Відповідний лист від теплопостачальної організації, яка обслуговує 2/3 міста, надійшов до міської ради. Про це повідомив міський голова Анатолій Бондаренко під час засідання виконкому.

Як зазначив присутній керівник КП “Черкаситеплокомуненерго” Павло Карась, комунальне підприємство не зможе забезпечити теплоносієм Черкаси без мереж Черкаської ТЕЦ, які не відремонтовані, і без потужностей Припортової котельні.

“Такого, щоб ТЕЦ зупинялася, не було останні 17 років. Це безпрецедентний випадок. Регламентні роботи мають бути заплановані і погоджені з міською владою. Те, що відбувається зараз – це порушення ліцензійних умов і договорів”, – зазначив Карась.

Члени виконкому припускають, що такі дії Черкаської ТЕЦ – навмисні. Вони вважають, що підприємство спеціально затягувало з ремонтом тепломереж. Адже, за співпадінням, саме з 1 липня в Україні починають працювати нові умови на ринку електроенергії, виробником якої також є ТЕЦ. До того ж, за чутками, на підприємство зайшли люди Ігоря Кононенка – соратника Петра Порошенка, який підозрюється в аферах в енергетиці.

“Я не вірю, що гарячої води не буде тільки тиждень. Це може затягнутися надовго. Такі дії неприпустимі для тих, хто орендує державне майно. Але ми маємо не допустити цього”, – зазначив міський голова Анатолій Бондаренко.

Щоб знайти вихід з цієї ситуації, у Черкаській міській раді сьогодні проведуть спеціальну нараду, на яку будуть запрошені і представники ТЕЦ.

 

Залиште коментар