Скасування рішення про розбудову Митниці Бондаренко сприймає за зведення політичних рахунків

Скасування рішення про розбудову Митниці Бондаренко сприймає за зведення політичних рахунків

Незважаючи на всі переваги нового детального плану забудови Митниці, затвердженого нещодавно виконавчим комітетом, депутати міської ради скасували це рішення на сьогоднішній сесії міськради, перекресливши в найближчій перспективі роботи з благоустрою та забудови пустиря на Митниці.

– Ніхто не вивчав попередній Генплан міста, згідно з яким намитий острів мав забудовуватися багатоповерховими житловими будинками. Ми зменшили житлову забудову в 10 разів, збільшили рекреаційні зони, дали поштовх у розбудові набережної. Не може бути ідеального плану забудови. Можливо, є питання по окремих земельних ділянках, але, відміняючи детальний план, ми відкриваємо шлях до малоповерхової забудови, що була передбачена раніше, – зазначив міський голова Анатолій Бондаренко, виступаючи на сесії. – Деякі політичні сили, які програли вибори, розповідали про гарні міжнародні конкурси, картинки, палаци, а самі планували забудувати Митницю малоповерховою забудовою. Можливо, комусь захотілося нового «Царського села»? Чи комусь із присутніх захотілося земельної ділянки? Деякі депутати бігали до мене й питали: «Де моя квартира?». На що я відповідав: «Там, де й мої». Ми прийшли розвивати місто, будувати його і будемо це робити.

Зрештою депутати підтримали проект рішення депутата Максима Шила й скасували детальний план забудови Митниці, що включає в себе не лише ділянку від вантажного порту до вулиці Жужоми, навколо якої точилися спори щодо багатоповерхової забудови, а й від вулиці Жужоми до дамби, де передбачалися лише побудова набережної та рекреаційна зона для відпочинку черкасців.

Залиште коментар