Анатолій Бондаренко: «Категорично проти будь-якої забудови на ділянці поблизу вулиць Лісова Просіка і Можайського»

Анатолій Бондаренко: «Категорично проти будь-якої забудови на ділянці поблизу вулиць Лісова Просіка і Можайського»

“Ця територія належить до паркової зони і, згідно із змінами до Генерального плану міста, відповідне цільове призначення цієї земельної ділянки зберігається. Тобто й у подальшому там буде  паркова зона”, – так міський голова Анатолій Бондаренко прокоментував резонансну ситуацію, заради якої сьогодні на засідання виконавчого комітету Черкаської міської ради, прийшли обурені мешканці цього мікрорайону.

Справа в тому, що серед питань порядку денного на виконком виносилось і  затвердження ПП «Дніпробуд-Центр» містобудівних умов і обмежень забудови ділянки біля перехрестя вул. Лісова Просіка та вул. Можайського.

На розгляді цього питання наполягав і секретар міської ради Олександр Радуцький, який пропонував виконкому взяти на себе відповідальність щодо подальшого майбутнього цієї земельної ділянки. А саме: ухвалити колегіально рішення про відмову у наданні містобудівної документації цьому  підприємству.

Хоча ще на початку засідання  член виконавчого комітету Олександр Сандецький пропонував взагалі його зняти з розгляду. Адже ще два роки тому виконком ухвалив рішення, яким передав повноваження щодо затвердження усієї містобудівної документації на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради. Тоді такий крок був пов’язаний зі змінами на законодавчому рівні країни. А також – з’явилась персональна відповідальність посадових осіб департаменту архітектури і містобудування, які підписували відповідні документи.
Тож останні два роки уся документація з надання  містобудівних умов і обмежень на земельні ділянки безпроблемно ухвалювалась департаментом. І жодного разу не виносилась на розгляд виконкому.
Ви два роки не радились з виконкомом, яка вам діяти, – коли надавали дозволи на забудову Митниці, полігону. А нині, оскільки питання із земельною ділянкою на розі вул. Лісова Просіка і Можайського набрало резонансу, – відмовляєтесь брати відповідальність. Хоча – це ваші повноваження  і я не бачу причин для таких дій. До того ж за неприйняття рішення щодо надання чи відмови у погодженні містобудівної документації передбачені штрафні санкції. Тож своїми діями посадові особи департаменту архітектури та містобудування порушують законодавство”, – резюмував міський голова.
Підтримали його і юристи. Так, виконуючий обов’язки директора департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради Володимир Шабанов зауважив, що у діях  посадових осіб департаменту архітектури та містобудування має бути послідовність:
Два роки тому ми розширили їм повноваження, а щойно виникають складнощі,  департамент одразу звертається до колегіального органу. Міський голова вже підписав документи для направлення позову до суду щодо розірвання договору на оренду цієї ділянки. Якщо суд ухвалить позитивне рішення по цій справі, і ми матимемо законні підстави щодо розірвання оренди, а виконком сьогодні надасть містобудівні умови та обмеження, то не зрозуміло, де тут послідовність. Крім того, після такого рішення виконкому заявник матиме змогу  повторно звернутись до суду і оскаржити його”.
Анатолій Бондаренко наголошує, що сьогодні окремі політичні сили, задля отримання виборчих дивідендів, маніпулюють думкую громади і свідомо  вводять людей в оману.
Зі свого боку, міський голова заявив, що він особисто і його колеги з фракції «Батьківщини» зроблять все можливе, аби на земельній ділянці на розі вул. Лісова Просіка і вул. Можайського була паркова зона, як це передбачено змінами до існуючого Генерального плану Черкас.
“Аби цього досягти необхідно рухатись винятково у правовому полі, щоб запобігти у подальшому оскарженню рішень виконкому у суді. Я готовий спільно з членами виконкому, депутатами, громадою міста ухвалити виважене рішення з цього питання”, – акцентував міський голова.
А також запросив усіх у вівторок, 19 грудня, о 9-30 на засідання виконкому, де розглядатиметься це питання. 
Про це повідомляє прес-служба Черкаської міської ради.
 

 

Залиште коментар