Наступного року уряд планує схвалити Стратегію розвитку дорожнього господарства

Наступного року уряд планує схвалити Стратегію розвитку дорожнього господарства

Питання ремонту доріг, або хоча б асфальтування дорожніх ям, заходи для підвищення безпеки на автошляхах залишаються питанням номер один у програмних документах місцевих рад, обіцянках керівників громад, а також пріоритетним у спілкуванні водіїв та таким, що вже просто набридло суспільству своєю невирішеністю. У місті Черкаси дороги впродовж двох останніх років планово «перетворюються» у придатні для експлуатації та безпечні для громадян, однак це не стосується всієї області. І вирішення «дорожнього» питання на державному рівні – це сподівання кожного черкащанина.

Наступного року Уряд приділятиме значну увагу не тільки розбудові автошляхів, а й підвищенню безпеки магістралей – про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час Національного прес-клубу реформ «Децентралізація: підсумки та досягнення 2017 року, завдання на наступний рік», що проводила Асоціація міст України в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує АМУ за підтримки USAID. Про це ПроГоловне  інформувала консультант з комунікацій Черкаського регіонального відділення Асоціації міст України Лариса Булка.

Він нагадав, що до кінця поточного року Уряд планує схвалити Стратегію розвитку дорожнього господарства, і з наступного працювати за цим планом.  Більше того, в 2018 році загальний бюджет будівництва доріг становитиме безпрецедентну суму – 46,7 млрд грн.

«За 3-5 років у нас буде нова якість доріг, – сказав Володимир Гройсман. – Але у нас є виклик. Дороги ми будуємо, але дехто дозволяє собі не дотримуватися елементарних правил безпеки на дорозі, не кажучи вже про правила дорожнього руху. Тож ми будемо витрачати ресурси на безпеку – будівництво переходів над дорогами, освітлення, заходи, які зменшують швидкість – цим питанням будемо опікуватися», – підкреслив Володимир Гройсман.

Залиште коментар