У Черкасах склали присягу 50 нових патрульних

У Черкасах склали присягу 50 нових патрульних

Олексій Дзіна, родом з Кіровоградської області, до Черкащини переїхав нещодавно з родиною. За фахом – вчитель фізики і хімії. Цій професії віддав чимало років свого життя. А сьогодні він – один з півсотні нових патрульних поліцейських присягнув на вірність Україні та українському народу. І, до речі, сьогодні ввечері разом зі своїми  колегами заступить на своє перше чергування.

Про це повідомила прес-служба Черкаської міської ради.

Новоспечений правоохоронець каже, що стимулом до змін у професійному житті стало бажання покращень в Україні, а також – підвищення довіри громадян до людей у формі. На його думку, починати варто насамперед з себе. Тож вирішив стати на захист порядку і спокою  жителів Черкас у складі патрульної поліції.
На опанування нового фаху знадобилось близько півроку напруженої та кропіткої роботи. Спершу необхідно було успішно скласти тестування. А згодом – опановувати теоретичні та практичні знання. Приміром, з тактики, вогневої підготовки тощо.
Олексій Дзіна каже, що родина його підтримала в освоєнні нового фаху, що для нього, звісно, приємно. Оскільки, зважаючи на особливість роботи правоохоронців, яким доводиться чергувати в нічні зміни, працювати у святкові та вихідні дні, коли інші родини відпочивають, важливо розуміння близьких.
Під час урочистостей присутні вшанували пам”ять усіх захисників України, які віддали свої життя на захист нашої держави та її громадян, хвилиною мовчання.
Привітати нових патрульних поліцейських Черкас з таким відповідальним днем у їхньому житті сьогодні до приміщення Управління патрульної поліції в Черкаській області завітали численні гості з керівництва міської та обласної влади, правоохоронних органів, ДСНС у Черкаській області, освітніх закладів, родичів та колег по службі.
Заступник міського голови Ігор Кривошеєв від імені міського голови Анатолія Бондаренка, виконавчого комітету та Черкаської міської ради побажав усім присутнім миру та спокою в Україні та в їх домівках, добробуту, процвітання та розвитку нашій країні та кожній родині. А також подякував усім патрульним поліцейським, які забезпечують правопорядок у місті Черкасах та інших регіонах України. І привітав нових правоохоронців, які сьогодні склали присягу, поповнивши лави Управління патрульної поліції в Черкаської області.
“Бажаю кожному з вас мирної служби, гідно виконувати завдання із захисту громадян та дотримання правопорядку та щоб завжди ви повертались додому живими та неушкодженими. Щиро дякую вам за цей вибір у житті. Адже саме завдяки вашій роботі у місті забезпечується порядок і безпека”, – наголосив Ігор Анатолійович.
А також вручив новим патрульним поліцейським грамоти, подяки та цінні подарунки від міської влади.
Водночас начальник Управління патрульної поліції в Черкаській області, старший лейтенант поліції Олександр Кокоба подякував міській владі Черкас за плідну співпрацю, вручивши грамоту.
До речі, серед нових патрульних поліцейських  є навіть сім представниць прекрасної статті, решта 43 – чоловіки. Звертаючи до присутніх, Олександр Миколайович нагадав, що два роки тому в Черкасах вперше склали присягу 250 нових патрульних поліцейських.
“Тоді це було нове явище в українському суспільстві. Приємно, що нам повірили і робота нових патрульних  у переважній більшості виправдала сподівання громадян. Управління патрульної поліції й надалі працюватиме для підвищення професійного рівня персоналу та на захисті інтересів нашої держави та її громадян”, – акцентував Олександр Кокоба.

 

Залиште коментар