У прокуратурі області повідомили, з якими питаннями звертаються черкащани

У прокуратурі області повідомили, з якими питаннями звертаються черкащани

За 4 місяці 2018 року до органів прокуратури Черкаської області надійшло 3 068 звернень. Понад 2 тисячі звернень вирішено по суті. 149 звернень надійшло від народних депутатів України, 40 звернень задоволено. Про це повідомили сьогодні під час прес-брифінгу повідомила начальник відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів прокуратури області Юлії Катернога, повідомляє infomist.ck.ua.

Серед вирішених переважають звернення з питань досудового розслідування – 1 544, з яких більшість на дії і рішення слідчих органів поліції – 779 звернень, з питань нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства – 120, з питань виконання функцій представництва інтересів громадян і держави в суді – 44. На телефон “гарячої лінії” прокуратури Черкаської області протягом 4 місяців 2018 року надійшло 47 звернень громадян, на особистий прийом звернулися 723 громадянина, з яких 139 прийнято керівниками прокуратур різних рівнів.

Так, особисто прокурором області прийнято 59 жителів регіону. Упродовж 4 місяців 2018 року до органів прокуратури області надійшло 52 запити на отримання доступу до публічної інформації. За результатами розгляду запитів надано 34 інформації, 16 роз’яснень, 2 запити скеровано іншим розпорядникам. Відмов у задоволенні запитів не було. Запити надходили з питань: досудового розслідування – 12, з кадрових питань – 6, з питань представництва інтересів громадян і держави в суді – 3, організаційно-розпорядчої діяльності – 2, підтримання державного обвинувачення в суді – 1, надання статистичної інформації – 1, з інших питань – 26.

Як повідомив заступник прокурора Черкаськоі області Віктор Носенко, з метою надання зручного доступу для захисту своїх конституційних прав громадянам з обмеженими можливостями біля входу в громадську приймальну прокуратури області обладнано пандус та кнопку виклику чергового працівника поліції. У доступному місці облаштовані стенди з інформацією про графіки прийому керівництвом Генеральної прокуратури та прокуратури Черкаської області, витягами з законів України “Про прокуратуру”, «Про звернення громадян», «Про доступ до публічної інформації», з Конституції України, зразками інформаційних запитів, скарг і заяв.

Крім того, на сайті прокуратури області опубліковано інформацію щодо графіку прийому керівництвом регіональної прокуратури, нормативно-правова база, контактна інформація, інформація про місцеві прокуратури, електронні адреси для звернень та інформаційних запитів, телефони «гарячої лінії», як прокуратури області, так і місцевих прокуратур.

Залиште коментар