У сквері «Юність» продовжують висаджувати магнолії

«Висадили близько 40 саджанців кущової мультиштамбової магнолії Суланжа рожевого та бордового кольорів. В підготовлені ямки внесли торфосуміш, спеціальне добриво для магнолій. Після посадки втрамбували і сформували прикореневі лунки, які потім красиво огородимо спеціальним пластиковим бордюром, вкриємо агроволокном і засиплемо декоративною корою. Таким чином буде зберігатись волога і посадка буде мати естетичний вигляд», – розповів про специфіку робіт заступник директора КП «Дирекція парків» Сергій Ткаченко.

У «Дирекції парків» додають, що магнолії також потребують підживлення протягом року, обробки від шкідників та поливу. І тоді вони щороку будуть радувати містян своїм ошатним цвітінням.

До слова, не встигли працівники КП посадили рослини, а вони вже викликали жвавий інтерес у містян, адже перехожі радо фотографувалися на фоні саджанців, рясно вкритих цвітом.

«У такі непрості часи особливо важливо, щоб черкасці, гості міста, внутрішньо-переміщені особи, військові отримували естетичну насолоду від нашого міста, наших парків та скверів, моральний відпочинок від війни і повітряних тривог. Тому продовжуємо працювати над втіленням ідеї міського голови Черкас Анатолія Бондаренка щодо створення магнолієвого Саду Перемоги. Кожен на своєму місті має сумлінно працювати задля наближення нашої спільної Перемоги, і посадка квітів, дерев, впорядкування зелених зон – це також важливий внесок у зміцнення нашого бойового духу», – наголосив директор КП «Дирекція парків» Геннадій Шевченко.

У КП «Дирекція парків» також сподіваються, що сад магнолій уникне «уваги» вандалів, і надалі ще буде поповнюватись новими саджанцями.

 

Залиште коментар