Чигиринські лісівники провели екскурсію школярам з особливими потребами

Чигиринські лісівники провели екскурсію школярам з особливими потребами

Скільки треба часу, щоб виросло дерево, і хто висаджує ліси розказали чигиринські лісівники місцевим школярам – учням Чигиринського навчально-реабілітаційного центру Черкаської обласної ради.

1

Учні молодших класів, діти з особливими потребами, прийшли до Чигиринського лісгоспу, щоб дізнатися, як вирощують та охороняють ліси. Їх зустрічали лісівники, а змістовну екскурсію територією підприємства провів інженер з охорони та захисту лісу Володимир Тищенко.

2

Дітям показали лісову пожежну станцію та техніку, яка допомагає лісівникам боротися з лісовими пожежами. Зацікавила дітлахів камера відеоспостереження, що дозволяє оперативно виявляти найменші задимлення в лісових масивах. Продемонстрували лісівники теплицю з декоративним посадковим матеріалом, розповіли, як рослини висаджують на розсадник.

3

Найбільше школярів вразили пожежні машини. Вони змогли роздивитися, як влаштовані системи для гасіння і чим відрізняється пожежна машина від пожежного модулю.

«Для нас дуже важливо передати наступним поколінням цінність лісів як творіння не лише природи, а й людських рук. Діти мають знати, що дерево росте не саме, що хтось у це вклав свою працю, свою душу. А ще, діти з юних літ мають знати, скільки щоденних зусиль вкладають лісівники для збереження та примноження лісів краю», – відзначив директор ДП «Чигиринське лісове господарство» Роман Фендюр.

Залиште коментар