Кавуни на черкаських ринках перевірили на вміст нітратів

Кавуни на черкаських ринках перевірили на вміст нітратів

Кавуни та дині дедалі частіше з’являються на черкаських ринках. Журналіст “ВІККА” разом зі спеціальним приладом – нітратоміром вийшов інспектувати продукцію черкаських торговців на вміст нітратів і перевірив дві найпопулярніші торговіплощі.

Лікар-гастроентеролог Галина Мельник говорить: куштувати ранні кавуни слід дуже обережно.

– І дині, й кавуни – це продукт осені. Є новітні технології (плівка, парники), коли вони вирощуються і дозрівають за два місяці. Звісно, вони їстівні. Але при такій методиці дозрівання натягують на себе багато нітратів. А, як відомо, нітрати – це й канцерогени, і токсичні речовини, які накопичуються у печінці, нирках і потім можуть навіть викликати навіть онкологію, – говорить лікарка.

В усіх смугастих, які піддалися перевірці журналістів, нітратомір виявив перевищення – подекуди у два рази й більше.

Про це інформує infomist.ck.ua 

Прочитайте ще:

Залиште коментар