Смілянських першокласників вчать розрізняти шкідливу і корисну їжу

Смілянських першокласників вчать розрізняти шкідливу і корисну їжу

27-ий тиждень Нової української школи мав назву «Навіщо їсти» і був дуже актуальним і цікавим для наших дітей. Адже формування в дітей прагнення правильно харчуватися та бережливо ставитися до власного здоров’я є одним з основних. Першокласники школи №3-колегіуму не лише вчилися розрізняти корисну та шкідливу їжу, її вплив на організм людини, а й правильно та красиво сервірувати стіл та по-різному складати серветки.

Діяльнісний підхід має ключове значення в реалізації Нової української школи. Адже можна багато говорити і читати про шкідливу їжу, а можна просто роздати дітям чіпси, сухарики,  газований напій та приладдя для дослідів і дозволити дітям самостійно зробити висновки. Сподіваємось, що дослідницька діяльність підштовхне наших учнів до формування позитивного ставлення до власного здоров’я.

А наприкінці тижня у першому класі відбулася кулінарна битва «Майстер-шеф: учні 1-Б класу». Так як тема тижня «Навіщо їсти», то й завдання було приготувати корисний салат «Вітамінна бомба». Крім того, діти розповіли, що ще можна приготувати з перелічених продуктів, яку користь організму вони надають. Порадувало те, наскільки організовано працювали діти. Багато хто з них вже дивився телевізійне шоу «Майстер-шеф: діти», тому якогось керівництва з боку вчителя практично не було. Навіть робочі столи після себе прибрали без нагадувань, швидко і дружно. А під час обіду в їдальні всі смакували чудовим салатом, приправленим дружбою, щирістю та приємними побажаннями один одному!

Прес-центр школи №3-колегіуму

Залиште коментар