Підстанцію “Дніпровську” ввели в експлуатацію в Черкасах (Фото)

Підстанцію “Дніпровську” ввели в експлуатацію в Черкасах (Фото)

Підстанцію «Дніпровська», будівництво і облаштування якої тривало майже 10 років, запущено у роботу. Про це повідомляють у прес-службі «Черкасиобленерго».

Підстанція «Дніпровська» має клас напруги 110/10 кВ.

Потужність трансформатора, який встановлений на підстанції – 63 МВА (мегавольт-ампер).

Основна мета встановлення та запуску цієї підстанції – забезпечення надійного, безперебійного і якісного електропостачання споживачів міста Черкаси.

У відсотковому співвідношенні підстанція Дніпровська буде постачати електроенергію третині споживачів Черкас (приблизно 30-35% населення та підприємств обласного центру).

– Проектувати підстанцію «Дніпровська» ми почали ще у 2008 році, будівництво – у 2012 році, яке завершили у цьому році. Орієнтовна ціна обладнання і робіт на підстанції склала 50 мільйонів гривень. Будівництво відбувалось за інвестпрограмою. Що ж дає запуск «Дніпровської»? – Основна проблема, яка була на підстанції «Черкаська», і через що ми ввели у роботу «Дніпровську» – це відсутність регулювання напруги. Тобто напруга у квартирах споживачів, і особливо у жителів мікрорайону «Митниця» доходила до 260 вольт. А це створювало небезпеку виникнення короткого замикання, і, як наслідок – пожежі. У ті роки було дуже багато скарг від жителів «Митниці». Тепер цю загрозу усунено. Окрім того, експлуатація «Дніпровської» дозволяє нам підключати нових споживачів, тоді як на підстанції «Черкаська» це було обмежено. Також на «Дніпровській» встановлено нове сучасне обладнання, – прокоментував директор технічний ПАТ «Черкасиобленерго» Володимир Заврін.

 

Залиште коментар