В Умані з першого вересня запрацює інклюзивно-ресурсний центр

В Умані з першого вересня запрацює інклюзивно-ресурсний центр

У місті Умань створили комунальну установу «Інклюзивно-ресурсний центр» для дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років. Центр розпочне свою роботу з 1 вересня 2018 року.

Новостворений Інклюзивно-ресурсний центр буде знаходитися в Умані за адресою: вул. Костельна, 12. Наразі в установі триває капітальний ремонт приміщень.

Про це повідомили у прес-центрі Черкаської обласної державної адміністрації.

У Інклюзивно-ресурсному центрі в Умані діти з особливими освітніми потребами зможуть пройти реабілітацію або корекцію розвитку.

«Діти, які будуть відвідувати Центр, справді відчують іншу якість освітніх та корекційних послуг. Адже адаптація та соціалізація дітей з особливими освітніми потребами в освітнє середовище ― це кроки, які роблять наше суспільство кращим», ― зазначили у прес-центрі Черкаської облдержадміністрації.

У Центрі кваліфікований супровід дітей здійснюватимуть три вчителя-логопеда, два вчителя-дефектолога, два практичних психолога та вчитель лікувальної фізкультури. Фахівці будуть комплексно оцінювати розвиток кожної дитини. Залежно від результатів надаватиметься психолого-педагогічна допомога. Також буде забезпечено системний кваліфікований супровід дітей.

Залиште коментар