Всеукраїнська акція «Україна – не живодерня!» відбулася в Черкасах

Всеукраїнська акція «Україна – не живодерня!» відбулася в Черкасах

Масова акція, що пройшла 20 липня під стінами Черкаської ОДА, мала на меті спонукати владу до дій на захист безпритульних тварин. Активісти всієї України провели такі акції у своїх містах у відповідь на резонансний факт знищення безпритульних тварин у Миколаєві (де на комунальному підприємстві за ніч було убито 150 тварин) . У Черкасах акція пройшла під локальним лозунгом «Не дієте – значить вбиваєте!» Активісти вимагали від влади докласти зусиль у реалізації програм гуманного вирішення питання безпритульних тварин на Черкащині.

“Ми вирішили долучитися до всеукраїнської акції та об’єднати навколо неї наших  зоозахисників і свідомих людей, – заявив ініціатор черкаської акції, голова Черкаського обласного осередку партії «Національний корпус» Дмитро Кухарчук. — У Миколаєві стався випадок кричущої жорстокості – і ми  хочемо,  щоб влада прийняла міри стосовно цих людей. Ми збираємо підписи під вимогами, які сьогодні передамо владі: припинити масове вбивство безпритульних тварин у Миколаєві та інших містах; покласти край бездіяльності поліції, судів та органів влади у питаннях захисту тварин; підтримати вимогу покарати Святогора, Короля та інших живодерів… Ми щодня задаємось питаннями чому в нас кримінал на вулицях, чому війна. А це починається з малого – з того, що діти змалечку знущаються над тваринами, батьки їм нічого не говорять, і це призводить до жорстокості в національних масштабах.  Ми говоримо, що живемо в цивілізованому світі, але не звертаємо увагу на такі речі”.

“Наша організація є виконавцем і ініціатором вправадження обласної програми, спрямованої на вирішення проблеми безпритульних тварин та захисту тварин. І сьогоднішня акція спрямована також і на те, щоб влада на місцях почала її врешті виконувати. Програма існує на Черкащині з 2016 р. і передбачає гуманне вирішення питання безпритульних тварин, однаково сприятливе і для людей, і для тварин. Але якби ви знали, сільки разів, приходячи у чиновницькі кабінети, ти чуєш «Знову ви прийшли зі своїми собаками, нам треба вирішувати людські проблеми!». Хочу сказати, що не буває локальних проблем. Сьогодні людина жорстока до тварин – завтра вона жорстока до людей. Влада цього, на жаль, не розуміє. І розв’язує руки людям, які тварин вбивають”, – сказала президент Черкаського обласного БФ «Життя» Оксана Савіцька.

Вона підкреслила, що сьогодні зоозахист лежить в основному на плечах активістів та небайдужих людей – зокрема, Черкаський обласний осередок партії «Національний корпус» неодноразово оголошував війну догхантерам – і завдяки їм винні несли покарання.

Підтримати зоозахисників та заявити, що бездіяльність влади – це злочин, який призводить до криміналізованості суспільства, на Соборну площу вийшли і    активісти УКРОП Черкащини, зокрема, і голова обласного осередку політсили Сергій Танюк, голова міського УКРОПу Ігор Асауляк, керівник фракції в облраді Андрій Сегеда, член політради партії Володимир Шиятий. Саме завдяки фракції УКРОП у обласній раді Черкащина і стала єдиною областю, де сьогодні прийнята і реально починає діяти програма, що гуманно вирішує питання безпритульних тварин.

“Регулювання чисельності безпритульних тварин потрібно проводити не вбивствами, а гуманними, цивілізованими програмами: відлов, стерилізація, вакцинація, відпуск. Ще 2016 року черкаський УКРОП виступив одним з ініціаторів запровадження програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами в Черкаській області на 2016-2020 роки», – зазначив голова Черкаського обласного осередку УКРОПу Сергій Танюк. –  Однак, законодавчо, на державному рівні, у нас багато програлин у врегулюванні усіх нюансів  вирішення проблеми безпритульних тварин. Тому ми мусимо збиратися на такі акції, щоб привертати увагу суспільства до цієї важливої теми”.

Залиште коментар