У Черкасах відбувся спортивний турнір

Всеукраїнський турнір із дзюдо «Естафета поколінь» на честь пам’яті Героя АТО, генерал-майора Ігоря Момота та інших Героїв відбувся у черкаському Палаці спорту «Будівельник». Більше 250 юнаків та дівчат з кількох областей України змагалися на татамі та одночасно проходили відбір до чемпіонату України. Про це повідомляє премслужба Черкаської міської ради.

Учасники турніру разом із представниками обласної та міської влади, спортивної спільноти України вшанували пам’ять Ігоря Момота і всіх загиблих Героїв хвилиною мовчання.

У Всеукраїнському турнірі з дзюдо «Естафета поколінь» взяли участь 258 юнаків та дівчат від 14 до 16 років з багатьох областей України – загалом 19 команд. Вони демонстрували свою спритність і спортивну майстерність у різних вагових категоріях.

«Цей турнір сприяє вихованню патріотизму наших дітей та молоді, популяризує дзюдо і спорт в Україні, допомагає підвищити спортивну майстерність, сприяє дружбі між спортсменами різних регіонів нашої держави. Багато наших вихованців нині захищають Україну на передовій, і спорт допомагає їм бути витривалими та міцними», – відзначив головний суддя змагань, суддя національної категорії, заслужений тренер України Віктор Король.

За словами Віктора Короля, одночасно турнір «Естафета поколінь» є відбірковим етапом на чемпіонат України із дзюдо, який має відбутися 16-17 травня у Києві.  Із 3 травня почнеться навчально-тренувальний збір на цей чемпіонат. 

«Дивлячись на ці юні обличчя, їхню цілеспрямованість, спортивну наполегливість, вірю в те, що майбутнє нашої країни – в надійних руках, – відзначив на урочистому відкритті турніру секретар Черкаської міської ради, президент Федерації дзюдо та самбо Черкаської області Юрій Тренкін. – Міська влада робить все можливе для підтримки спортивної слави Черкас, створює умови для тренування і виховання молоді, їхнього загартування та зміцнення здоров’я. Хай на змаганнях перемагає сильніший. І нехай якнайшвидше настане наша головна Перемога і прийде такий очікуваний мир. Саме за це віддав своє життя Ігор Момот і його побратими».

Залиште коментар