Водій, який пропонував хабар патрульним поліцейським, постане перед судом

🔹Прокурори Смілянської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Смілянщини за фактом пропозиції надання неправомірної вигоди працівникам патрульної поліції (ч. 1 ст. 369 КК України).

🔹Слідством встановлено, що на початку лютого 2024 року на автодорозі в напрямку с. Миколаївка Тернівської ОТГ Черкаського району екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль, водій якого порушив Правила дорожнього руху.

🔹Під час перевірки документів поліцейські встановили, що на правопорушника вже було накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу із позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 1 рік. Однак водій, не виконуючи постанову суду, продовжив керувати автомобілем.

🔹У подальшому чоловік, щоб уникнути адміністративної відповідальності, передбаченої ч. 4 ст. 126 КУпАП, висловив пропозицію надання неправомірної вигоди працівникам поліції в розмірі 10 000 грн.

🔹Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі ВП №2 Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області.

🔹У разі доведення вини правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду
.

Джерело: Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

Залиште коментар