Монастерищенські рятувальники і словом, і ділом забезпечують безпеку громадян

Монастерищенські рятувальники і словом, і ділом забезпечують безпеку громадян

Для рятувальників Черкащини посилена інформаційно-роз’яснювальна робота в сфері пожежної безпеки, то вже звичайна справа. Кожного дня інспекторський склад підрозділів Управління ДСНС у Черкаській області проводить рейди житловим сектором, де за статистикою, виникає найбільша кількість пожеж.

Причини, через які під час опалювального сезону, в домівках виникають пожежі — різні, але основними є: порушення правил пожежної безпеки під час використання пічного опалення, електрообігрівальних та газових приладів. Нерідко до пожеж призводять і дитячі пустощі з вогнем. Тому проведення профілактичних рейдів є вкрай необхідними заходами, щоб ще раз нагадати громадянам та їх дітлахам правила безпечної поведінки, яких обов’язково потрібно дотримуватись, щоб уникнути біди.

Так, 22 лютого фахівці “Служби порятунку” Монастирищенського РC УДСНС України у Черкаській області провели з жителями приватних житлових будинків села Нове місто роз’яснювальну роботу. Під час зустрічі вогнеборці акцентували увагу людей і на дотримання елементарних правил безпеки і на першочергові дії, якщо пожежа уже виникла. А щоб закріпити ці знання, кожному господарю рятувальники вручили пам’ятки та листівки з відповідною тематикою.

Як зазначив начальник Монастирищенського районного сектору УДСНС України у Черкаській області полковник служби цивільного захисту Сергій Говрас: “Ми щодня докладаємо максимум зусилль, аби навчити населення правилам безпеки життєдіяльності. Для цього ми проводимо такі рейди, Тижні безпеки та різні громадські акції. Основна мета проведення таких заходів – донести до свідомості кожного, що нехтування правилами безпеки або звичайне людське недбальство може призвести не тільки до значних матеріальних збитків від пожеж, а інколи й до трагічних наслідків” — зауважив Сергій Анатолійович.

Залиште коментар