Черкащина стала виробляти більше м’яса та яєць

Черкащина стала виробляти більше м’яса та яєць

Черкащина за обсягом виробництва м’яса посідає 2 місце, молока – 8, яєць – 10. Про це інформує Головне управління статистики у Черкаській області, пише портал «Діловий регіон».

За 2018 рік всіма категоріями господарств вироблено 450 тис.т м’яса (у живій масі) та 660 млн. шт яєць, що на 5 та 3 відсотки більше обсягу 2017р.

Зменшилось виробництво молока на 5% і склало 484 тис. т. Сільськогосподарськими підприємствами надоєно від однієї корови по 6501 кг молока, що відповідає 8 місцю серед регіонів України.

Порівняно з 1 січня 2018р. в усіх категоріях господарств зменшилась кількість великої рогатої худоби на 2% (в т. ч. корів – на 6%), овець та кіз – на 4%, а свиней та птиці зросла на 6 та 7 відсотків відповідно.

Залиште коментар