Канівчанка цілу зиму забезпечує родину руколою, яку вирощує на вікні

Канівчанка цілу зиму забезпечує родину руколою, яку вирощує на вікні

“Руколу на підвіконні вирощую весь рік. При похолоданні, підсвічую яскравими лампами, — говорить 47-річна Мирослава Тарасова з міста Канів Черкаської області, пише “Gazeta.ua”. — Найкраще росте за температури +18°С. Ставлю в кухні на вікні контейнер із розсадою. Коли за вікном холодно, рукола гріється теплом від газової плити”.

Бере контейнер з отворами, щоб стікала зайва вода. На дно кладе дрібне каміння чи биту цеглу. Насипає підготовлений ґрунт. Для нього змішує одну частину піску й по дві частини перегною і дернової землі. Розрівнює поверхню.

“Насіння сію не в рядок, а розсипаю по поверхні. Пригортаю тонким шаром землі, яку трохи придавлюю долонею”.

Контейнер накриває плівкою і ставить у темне місце на тиждень. Коли з’являються сходи, знімає плівку. Розсаду ставить на світле підвіконня.

“За тиждень після появи сіянців, вириваю слабкі стебла. Через день розсаду обприскую водою. Цю зелень треба часто поливати. Від нестачі вологи вона буде гірка”.

Врожай дозріває за місяць.

“Не зриваю всі рослини одразу. Поступово проріджую, додаю в їжу. Паралельно сію ще один заклад руколи. Доки з’їмо цю, виросте наступний урожай”.

Залиште коментар