Медики попереджають черкащан про небезпеку ботулізму

Медики попереджають черкащан про небезпеку ботулізму

За інформацією КНП “Черкаський міський інформаційно-аналітичний центр медичної статистики та здоров’я ЧМР”. Про це повідомляє сайт “Економіка сьогодення“.

На території Черкаської області з початку 2018 року зареєстровано 5 випадків захворювання на ботулізм, пише Провінція.

Мешканці м. Сміла, Шпола та с. Моринці Звенигородського району захворіли після вживання домашньої тушонки та м’ясного домашнього паштету без термічної обробки. Консерви вочевидь були приготовлені з порушенням елементарних санітарних правил та технологічних процесів, що й послужило причиною захворювання.

На початку травня поточного року захворіли 2 мешканці м. Черкаси та Золотоноша, які вживали в’ялену річкову рибу власного виготовлення, виловлену весною поточного року, що й призвело до тяжкого захворювання.

Для попередження захворювання слід дотримуватись технології приготування консервованих харчових продуктів, зокрема м’ясних та овочевих консервів, в’ялених і копчених виробів з риби та м’яса, проводити термічну обробку домашніх консервів перед вживанням. Також радимо втриматись від уживання в’яленої та копченої риби, виловленої навесні, яка пережила зимову задуху та скоріше за все заражена збудником ботулізму.

У випадку виявлення перших ознак харчового отруєння (слабкість, підвищення температури тіла, нудота, біль в животі, блювання, пронос тощо) не займайтесь самолікуванням, а терміново зверніться до найближчої лікувальної установи за медичною допомогою.

Прочитайте ще:

Залиште коментар