Ціни на продукти після свят не впали

Ціни на продукти після свят не впали

Даремно черкаські покупці чекали, що після Новорічних та Різдвяних свят ціни підуть до низу. Свята уже промайнули, але ціни на продукти так і не падають. Цифри тримаються майже на одному рівні, що і у розпал новорічного ажіотажу. А деякі продукти, навіть, ще більш здорожчали.

Дізнатися скільки коштують «післяноворічні» продукти журналіст інтернет-видання «Економіка Сьогодення» вирушив до Черкаського центрального ринку.

Десяток найдешевших яєць перед Новим роком коштував 24.5 гривень, а сьогодні – 22 гривні.

Раніше черкаським господиням потрібно було віддати за курку від 55 до 60 гривень. Грудинка коштувала 70 грн. Зараз курка коштує 65 гривень. Грудинка не змінилась у ціні.

Качка не змінилась у ціні – 74.50 грн.

М’ясо свинини на черкаському Центральному ринку трішки подешевшало. Передноворічне коштувало від 100 гривень, а сьогодні від 90 грн. Ніжка свиняча – 70 гривень.

Сало можна купити від 80 гривень.

Натомість підскочила у ціні: молочна продукція: сир домашній – 80 грн (коштував 55-60 грн), сметана – 30 грн за 0,5 л. (коштувала 25 грн), 1 літра свіжого молока – 18 грн.

На 1-2 гривні подорожчали овочі.

Капуста коштує 6 гривень, а морква 10 гривень. За стаканчик квасолі черкаській господині доведеться викласти із гаманця 10 гривень. Кілограм цибулі коштує 8 гривень, а часнику 62 гривні. Свіжий огірок – 57 гривень, а помідор – 52 гривні.

Деякі продукти не змінились у ціні: столовий бурячок – 10 гривень, картопля – 8 гривень, пучок зелені (петрушка та кріп) коштують 5 гривень, свіжі грибочки – 35 гривень.

«Післяноворічні» фрукти помітно зросли у ціні. Банани подорожчали на 8-10 гривень. Тепер вони коштують 38-40 гривень. Мандарини теж не відстають – 35 гривень (були 28 грн.), а виноград підстрибнув у ціні на 23 гривні. Зараз він вартує 63 грн.

За кілограм яблук доведеться віддати від 14 до 17 гривень, а груші – 35 грн.

Залиште коментар