Черкаський район переходить на електронну медицину

Черкаський район переходить на електронну медицину

Заклади охорони здоров’я Черкаського району перейдуть на систему електронної медицини. На електронних медичних картках, які матимуть усі мешканці району, накопичуватиметься уся інформація про стан здоров’я пацієнта. Це одне із завдань, визначених урядом для якісного медичного обслуговування. Про це повідомляє Черкаська районна рада з посиланням на “Сільські обрії”.

Старт програми затвердили депутати районної ради, спрямувавши 40 тисяч гривень на впровадження електронної системи eHealth через технічного партнера систему «Поліклініка без черг».

-Система дозволить пацієнту записуватись на прийом до лікаря, не виходячи з дому. Згодом дистанційно отримувати певні види довідок, нагадування на мобільний про прийом ліків або плановий огляд, а також замовляти цифрові рецепти. Лікарі ж зможуть онлайн переглядати історії хвороб, результати клінічних досліджень, слідкувати за виконанням пацієнтом прописаних процедур та проходженням медичних оглядів, – пояснює головний лікар ЦРЛ Микола Гуськов. – Звісно, все це формуватиметься поступово. Ми вже маємо успішні взірці для наслідування впроваджені на Черкащині.

Впровадження електронної системи медицини в Черкаському районі розраховано на два роки, обсяг фінансування, щоб розпочати роботу, – 40 тисяч гривень. На першому етапі буде впроваджено систему електронного запису на прийом «Поліклініка без черг». Проте актуальним залишиться й запис по телефону.

 

 

Залиште коментар