Vodafone Україна встановить у Черкасах інноваційний туристичний маршрут

Vodafone Україна встановить у Черкасах інноваційний туристичний маршрут

Сьогодні міський голова Черкас Анатолій Бондаренко підписав Меморандум про співпрацю в напрямку створення сприятливих умов для соціального, економічного та культурного розвитку міста Черкаси. Цей меморандум означає відкриття інноваційного туристичного маршруту в рамках проекту Vodafone Smart Routes.

Передає кореспондент «ПроГоловне».

Суть проекту полягає в тому, що жителі та гості міста можуть влаштувати собі екскурсію історичними місцями Черкас без допомоги екскурсовода. Замість нього працюватимуть новітні технології: в рамках проекту Vodafone Smart Routes Черкаси отримають таблички з QR-кодами, які можна буде «прочитати» з допомогою сматрфона і побачити повну історичну довідку про місце чи будівлю, яка є окрасою Черкас.

«Перелік пам’яток, які будуть оснащені цими табличками, містить і блакитний палац – колишній «Укрсоцбанк» на розі Хрещатика і вул.. Дашкевича, і музей Василя Симоненка на розі Хрещатика-Смілянської, і музичне училище ім. Гулака-Артемовського, і особняк Щербини – нинішній Палац одружень, і жіночу гімназію Городецького, де зараз розташований ЦДЮТ, і багато інших цікавинок. Думаю, коли ми це запровадимо, буде не гірше, як у Львові», – сподівається міський голова.

Черкаси – вже шосте місто, що впроваджує такий туристичний маршрут з Vodafone: такі вже є у Полтаві, Чернівцях, Херсоні, Ужгороді, Львові. Перелік об’єктів, що будуть занесені до маршруту, налічує близько 30, але буде поповнюватись.

«Впевнений, що співпраця буде успішною і ми зможемо реалізувати ініціативи, які покращують якість життя, роблять міста розумними і зручними для гостей і городян. Завдяки проекту Vodafone Smart Routes сучасні інформаційні технології, зокрема, послуги 3G та 4G інтернету, допомагають розвивати інформаційну інфраструктуру українських міст та покращувати їх туристичну привабливість», – сказав при підписанні меморандуму технічний директор Vodafone Україна Сергій Скрипніков.

Залиште коментар