ЧНУ ввійшов до тридцятки кращих вишів країни

ЧНУ ввійшов до тридцятки кращих вишів країни

Ресурс Освіта.ua оприлюднив щорічний консолідований рейтинг українських закладів вищої освіти 2023 року. Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького піднявся на 6 сходинок вгору і підтвердив звання лідера освіти Черкащини та увійшов у тридцятку кращих в Україні. Про це повідомила пресслужба закладу.

Рейтинг охоплює результати 250 закладів вищої освіти. Як і в минулих роках, для Консолідованого рейтингу використано відомі рейтинги університетів країни: «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал ЗНО на контракт», кожен із яких має важливі критерії оцінювання.

Зокрема, у рейтингу «Топ-200 Україна», складеному Центром міжнародних проєктів «Євроосвіта», використано відкриті дані прямих вимірів, виставлені на відкритих вебресурсах незалежних національних і міжнародних організацій і установ. Цього року під час формування рейтингової таблиці було враховано тенденції розвитку української освіти, що зазнали змін через пандемію COVID-2019 і повномасштабне воєнне вторгнення рф.

Результати рейтингу «Scopus» базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються закладом освіти або його співробітниками в наукових виданнях.

Рейтинг «Бал ЗНО на контракт» містить інформацію про показники середнього бала зовнішнього оцінювання абітурієнтів, яких у 2021 році було зараховано до вишів на навчання за контрактом. Цей рейтинг фактично визначає лідерів серед закладів освіти, у яких вступники виявили бажання здобувати вищу освіту за власні кошти.

Виходячи з цього, Консолідований рейтинг підсумовує загальні рейтингові місця закладів освіти за версією «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал ЗНО на контракт».

— Опубліковано свіжий консолідований рейтинг українських ЗВО-2023. ЧНУ нині посідає 24 місце серед 242 ЗВО України. Попри війну, це на 6 позицій краще, ніж минулоріч. Це результат спільної праці всього колективу. Тож вірю, що отримані знання стануть основою для професійного становлення нинішніх бакалаврів, — зазначив ректор Олександр Черевко.

Залиште коментар