У Липівському заказнику затримано сімох браконьєрів

У Липівському заказнику затримано сімох браконьєрів

Державною екологічною інспекцією у Черкаській області спільно з водним патрулем цими вихідними проведено рейдові заходи державного нагляду за додержанням вимог природоохоронного законодавства на території орнітологічного заказника загальнодержавного значення «Липівський».

Виявлено сім випадків порушень установленого природоохоронного режиму природно-заповідної території – вилов риби. Відносно порушників складено сім протоколів по статті 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які направлені на розгляд суду. про це повідомляє заступник начальника ДЕІ в Черкаській області Олександр Позняков

Відповідальність за порушення правил охорони та використання територій та об’єктів природно-заповідного фонду передбачена у статті 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 153 до 408 гривень із конфіскацією знарядь і засобів лову — човнів, моторів, зброї, та незаконно добутих водних живих ресурсів.

Довідково. «Липівський» — орнітологічний заказник загальнодержавного значення. Розташований у Золотоніському районі Черкаської області. Займає частину акваторії Кременчуцького водосховища. Із зниженням рівня води у водосховищі наприкінці осені оголяються великі піщані плеса. У водних протоках залишаються великі запаси рибних ресурсів — лящі, товстолоби, соми, судаки, інші, зберігаючи іхтіофауну Кременчуцького водосховища.

Відповідно до вимог Закону України «Про природно-заповідний фонд», Положення про орнітологічний заказник загальнодержавного значення «Липівський», на його території забороняється будь-яка діяльність, в тому числі мисливство, любительське, спортивне, промислове, науково-промислове рибальство, добування інших об’єктів водного промислу, а також пересування по акваторії заказника на плавзасобах, за винятком органів, які здійснюють державний нагляд (контроль) за додержанням встановленого режиму територій заказника.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24.07.2013 №541, обраховується розмір шкоди, завданої довкіллю незаконним добуванням рибних ресурсів на території об’єкта природно-заповідного фонду. За одну особину добутого сома порушник відшкодує 752 гривні, судака — 903 гривні, ляща — 301 гривню, товстолоба — 451 гривню.

Залиште коментар