Фірми «порошенківця» заборгували бюджету Черкас понад 6 млн.грн.

Фірми «порошенківця» заборгували бюджету Черкас понад 6 млн.грн.

Підприємства, які пов’язують із черкаським підприємцем Сергієм Кудактіним, заборгували бюджету понад 6 мільйонів гривень. Про це виданню «Про головне» повідомили власні джерела у міській раді.

Сергій Кудактін є головою Черкаської обласної організації БПП – «Солідарність».

Як стало відомо, за договорами на розміщення об’єктів зовнішньої реклами (заборгованість, підтверджена судами, термін дії договорів закінчився), борги перед бюджетом мають такі фірми (усього 1626,5 тис.грн):

  • ТОВ «Олекс» – 176,6 тис.грн.,
  • ТОВ «Мандарин» – 81,8 тис.грн.,
  • ТОВ «СВК – Медіа груп» – 1368,1 тис.грн.

Станом на 18.12.2018 року основна заборгованість (без пені) ПП «Вересень+» за діючим договором від 17.10.2016 року №467 становить 11,1 тис.грн. (при місячному нарахуванні за договором – 10,9 тис.грн.).

За фактичне використання (позов на розгляді в суді, поданий департаментом архітектури та містобудування) – 3301,1 тис.грн.

Розрахунково, за період не охоплений судовим позовом (з 01.11.2017 по 18.12.2018 – 1 153,6 тис.грн.

Таким чином, станом на 18.12.2018 р. загальна сума боргу становить 6092,3 тис.грн.

Усі ці борги виникли через систематичну несплату фірмами порошенківця за розміщення біл-бордів. Усього по Черкасам конструкцій Кудактіна більше сотні. Причому значна кількість – у центральній частині міста. Це протирічить міським правилам розміщення реклами і обурює чесних гравців рекламного ринку Черкас. Міська влада неодноразово намагалася знести рекламні конструкції зухвалого неплатника. Проте досі всі спроби були марними. Адже, використовуючи прогалини у законодавстві і не дуже чесних суддів, підприємець неодноразово вигравав у міської влади у суді. Утім боротьба триває.

Імовірно, така «хитрість» підприємця-«порошенківця» є сімейною рисою. Нагадаємо, що рідний брат Сергія Кудактіна  – Олег Кудактін був засновником сумнозвісної кредитної спілки «Добрі гроші», яка видурила у довірливих черкасців не один мільйон гривень. Олег Кудактін і досі не покараний і перебуває у міжнародному розшуку.

Тим часом прокуратура у Черкасах не цікавиться мільйонними боргами голови обласної партійної організації БПП Сергія Кудактіна. Натомість правоохоронці вручають підозри за надуманими причинами членам черкаського міськвиконкому та бігають по лікарнях.

 

Залиште коментар