Українські господарства стали менше виробляти м’яса

Українські господарства стали менше виробляти м’яса

У січні−квітні 2017 року українськими господарствами вироблено 789 тис. тонн м’яса всіх видів, що на 1,4% менше порівняно із відповідним періодом минулого року.

За інформацією органів статистики, станом на 1 квітня 2017 порівняно з відповідною датою минулого рокупоголів’я великої рогатої худоби скоротилося на 1%, свиней – на 7,3%, а поголів’я птиці зросло на 3,2%.

Експорт м’яса та м’ясопродуктів у за 4 місяці поточного року склав 120 тис. тонн (+54% до січня−квітня 2016 року), імпорт – 58 тис. тонн (+6%).

Частка м’яса птиці у загальних обсягах експорту становила 80% (96 тис. тонн, або в 1,4 рази більше, ніж роком раніше). Найвищим попитом українська птиця у ц. р. користувалася у Єгипті, Нідерландах, ОАЕ, Азербайджані.

М’ясний імпорт, як і в попередні періоди, переважно представлений свининою та м’ясом птиці. Імпортується м’ясна продукція, в основному, із Польщі та Німеччини. Частка імпорту у внутрішньому продовольчому споживанні у січні−квітні 2017 року склала 8%.

За балансовими розрахунками, за 4 місяці ц. р. порівняно з відповідним періодом 2016 року споживання населенням м’яса скоротилося на 6,6% і склало 17 кг у розрахунку на особу.

Повідомляє agravery.com.

Прочитайте ще:

Залиште коментар