Потужне виробництво добрив запустили на Черкащині (Фото)

Потужне виробництво добрив запустили на Черкащині (Фото)

Компанія Grossdorf відкрила в селі Хацьки Черкаської області новий цех, на якому вироблятиме багатокомпонентні гранульовані добрива. Про це пише ridnyi.com.ua.

Його будівництво тривало всього дев’ять місяців, а інвестиції в обладнання склали приблизно 30 млн грн, розповів комерційний директор компанії Сергій Рубан.

Завдяки новій виробничій лінії Grossdorf зможе щороку виробляти 30-35 тис. тонн твердих мінеральних добрив, однак у перспективі її потужності планують збільшити до 100-150 тис. тонн. 

Особливістю нового цеху є те, що добрива на ньому вироблятимуть методом компактування, коли всі компоненти перемелюються і під високим тиском стискаються до утворення єдиної гранули. Порівняно з іншими методами компактування дозволяє оперативно змінювати склад гранул і випускати їх з будь-якою кількістю компонентів у будь-яких пропорціях. 

Завдяки такій технології Grossdorf може виробляти добрива під конкретні потреби кожного аграрія, чого не робить майже ніхто з українських виробників, зауважив Сергій Рубан.

«Фермер може розрахувати, яких саме елементів не вистачає ґрунту на його полі, зробити формулу і ми розробимо добрива індивідуально під його ґрунт», – підкреслив він.

Крім новозбудованого цеху з виробництва гранульованих добрив, Grossdorf має ще цех, де виробляють рідкі. Загалом у виробничі потужності за два роки свого існування компанія вклала понад 150 млн грн, не рахуючи постійної модернізації устаткування. 

Потужності зі зберігання добрив безпосередньо на підприємстві складають приблизно 10 тис. тонн, однак ще 5 тис. тонн орендували в Хацьках, розповіли в Grossdorf.

Крім цього, для забезпечення зручної логістики компанія з нуля побудувала залізничну колію довжиною 5 км. Нею з підприємства транспортують рідкі мінеральні добрива в цистернах, яких у компанії є 150 одиниць.

Сьогодні виробництво міндобрив на заводі Grossdorf автоматизоване та контролюється спеціальним програмним забезпеченням, розробленим індивідуально під обладнання компанії. Також контролюється і процес перевезення добрив: кожен клієнт може в онлайн-режимі перевірити вагу автомобіля з товаром, його маршрут тощо.

Всю вироблену продукцію Grossdorf реалізує на внутрішньому ринку. Про експорт поки що не задумуються, оскільки, як підкреслюють у компанії, її головна мета сьогодні – закрити потреби українських аграріїв.

AgroTimes

Залиште коментар