Однією з причин серцевих захворювань вважають саме незбалансований раціон

Однією з причин серцевих захворювань вважають саме незбалансований раціон

Однією з причин артеріальної гіпертензії, ішемічної хвороби серця, інфаркту та інсульту вважається саме незбалансований раціон.

Черкаський обласний ЦКПХ розповідає, що робити, аби зберегти серце здоровим:

Більше фруктів, овочів та ягід, адже вони є важливим джерелом вітамінів та мінералів. Уживати щонайменше 400 г (або 5 порцій) овочів, фруктів та ягід на день.

Більше клітковини — вона допомагає знизити рівень холестерину в крові. Обирайте цільнозернові продукти та не забувай про бобові та горіхи.

Менше солі. Надмірне споживання натрію сприяє підвищенню кров’яного тиску. Доросла людина має з’їдати не більше 5 г солі в день (1 чайна ложка без верху). І не забувайте про “приховану” сіль в оброблених харчових продуктах.

Менше цукру. Рекомендована денна доза — до 25‒50 г (4-8 ч. л.) на добу.

Що там з жирами? Надавайте перевагу рослинним оліям, горіхам, авокадо, рибі. І уникайте трансжирів — зазвичай вони містяться у промисловій випічці та смажених стравах.

Залиште коментар