У черкаському виші створили форум з питань розвитку готельно-ресторанного бізнесу

У черкаському виші створили форум з питань розвитку готельно-ресторанного бізнесу

У Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту створили майданчик для обговорення актуальних питань у сфері готельно-ресторанного бізнесу. Вчора відбулася перше засідання міжвузівського регіонального форуму за участі відомих рестораторів та готельєрів України, студентів і викладачів черкаських вишів, а також представників іноземних компаній.

Про це онлайн-газеті Новини Черкас повідомили у прес-службі учбового закладу.

Із вітальним словом до учасників форуму звернулася ректор університету Любов Шпак: «Захід такого масштабу проводиться в Черкасах уперше. Форум організований за сприяння Асоціації кулінарів України, черкаський осередок якої діє на базі нашого навчального закладу. Мета зустрічі – об’єднати фахівців сфери обслуговування для обговорення проблем та перспектив розвитку готельно-ресторанного бізнесу, а також можливості працевлаштування молоді за цим фахом».

У ході форуму із доповідями виступили фахівці індустрії гостинності та освітніх установ, що працюють за цим напрямом. Так, представники національної мережі Reikartz Hotel Group Аліна Гах та Олеся Тарасенко розповіли про сучасні вимоги до персоналу працівників готелю, переваги роботи в їхній компанії та актуальні вакансії, зокрема в готелі «Optima Черкаси».

На перспективах стажування у США наголосив директор освітнього агентства «Супутник студента» Олександр Мусієнко. Він акцентував увагу студентів на оплачуваному стажуванні та можливості побудови кар’єри в мережі готелів Marriot.

Цікавою для молоді була доповідь Сулеймана Шанлі – представника турецького освітнього центру М.Е.В. OZEL SERDAR ATIK MESLEK EGITIM KURSU. Він окреслив шляхи співпраці зі Східноєвропейським університетом щодо практичної підготовки студентів в готелях Анталії й презентував курси з вивчення англійської та турецької мов на базі їхнього центру.

Завершальним виступом стала доповідь завідувача кафедри готельно-ресторанної справи Східноєвропейського університету, голови черкаського осередку Асоціації кулінарів України Анни Собко. Вона ознайомила учасників форуму з діяльністю Всесвітньої асоціації кулінарних союзів, до складу якої входить Асоціація кулінарів України. Значну увагу Анна Борисівна звернула на переваги для студентів, що надає співпраця з цією організацією, а саме: можливість участі у міжнародних професійних змаганнях з кулінарного мистецтва, здобуття практичного досвіду та працевлаштування у відомих ресторанах світу.

Обговорення доповідей продовжилося у форматі діалогу зі студентами.

Прочитайте ще:

Залиште коментар